Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle in quarti
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di peperoncino piccante in polvere
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 700 g di bocconcini di carne di maiale, lonza (3-4 cm)
- 400 g di passata di pomodoro
- 1 cucchiaio di paprika dolce o piccante
- 1 pizzico di cumino in polvere
- 1 pizzico di foglie di alloro secche
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 904.4 kJ / 216 kcal
- Białko
- 49.9 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 694 mg
Alternatywne przepisy
Stufato di vitello
1h
Tajine Mqualli (Tajine di pollo)
30min
Pollo alla Marengo
1h
Costine di maiale in agrodolce
50 Min
Pollo Piri Piri con fagiolini al curry
3 Std. 15 Min
Pollo Yassa
1h
Maiale allo zenzero
25 Min
Coppa di maiale in umido
1h 30min
Stufato di pollo e basilico
35 Min
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min
Costine in umido
1 Std. 20 Min
Pollo alla cacciatora
50 Min