Riso pilaf con maiale

Riso pilaf con maiale

3.8 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolle a metà
  • 250 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 3 spicchi di aglio
  • 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate + q.b.
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di collo di maiale a tocchetti (3 cm)
  • 1 cucchiaio di paprika dolce
  • 3 - 2 pizzichi di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 500 g di acqua
  • 1 dado per brodo di pollo sbriciolato
  • 20 g di concentrato di pomodoro
  • ½ cucchiaino di cumino in polvere
  • 300 g di riso basmati

Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 968 mg
Białko 26 g
Kalorie 2509 kJ / 599 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...