Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda
- 20 g di latte
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 80 g di zucchero
- 500 g di mascarpone
- 150 g di pasta di pistacchio
- 200 g di biscotti savoiardi
- caffè espresso
- pistacchi tritati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2113 kJ / 505 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 41.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 53.7 mg
Alternatywne przepisy
Bon bon al cioccolato
2h
Tagliatelle verdi alla rucola e pomodorini
45 Min
Cioccolata al latte e cookies
15min
Salame di cioccolato al caffè
3 Std. 30 Min
Crostata ai pistacchi
4 Std.
Gelato veloce alle ciliegie
20 Min
Gamberi croccanti con salsa cocktail e aioli vegan
45 Min
Mousse proteica con coulis ai frutti di bosco
30 Min
Torta della nonna al cioccolato
1 Std. 30 Min
Torta gianduia (senza glutine)
1 Std.
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Cheesecake al tiramisù
6 godz. 30 min