Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticciera
- 1000 g di latte
- 200 g di zucchero
- 120 g di semolino
- 4 tuorli
-
1
stecca di vaniglia, i semini estratti
lub 1 bustina di estratto di vaniglia naturale, i semini estratti
Terminare la preparazione
- 60 g di burro fuso
- 8 fogli di pasta fillo (30x40 cm)
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1015.5 kJ / 242.7 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 106.4 mg
Alternatywne przepisy
Fudge alle arachidi salate
2 Std. 30 Min
Involtini al pomodoro con purè di patate e contorno di broccoli
1h
Yogurt al mango
14 godz.
Cheesecake al Varoma
3 Std.
Insalata di surimi e verdure alla giapponese (TM6)
15 min
Chicken tenders
4 Std. 30 Min
Patate gratinate al formaggio
2u.
Gnocchi di broccoli
1h
Rosette ricotta e spinaci con ragù di salsiccia
2 Std. 20 Min
Tiramisù wafer e crema gianduia
5 Std. 30 Min
Sformato tricolore
1u. 30min
Crema al limone con mirtilli
1h