Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 150 g di cipolla, a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di carne di agnello in bocconcini senza nervi (spalla o gamba), in pezzi
- 20 g di crema di peperoncino
- 150 g di pomodori, in quarti
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di cumino in polvere
- ½ cucchiaino di pepe macinato fresco
- ½ cucchiaino di paprica dolce
-
½
cucchiaino di rosmarino secco in polvere
lub ½ cucchiaino di timo secco - 2 foglie di alloro fresche
- 30 g di farina
- 150 g di acqua
- 20 g di aceto
- 150 g di peperone verde, in anelli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1144 kJ / 273 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1 Std. 30 Min
Zighinì (Stufato di manzo)
50 Min
Spezzatino di pollo con chorizo e patate
50 Min
Stufato di manzo con purè di patate e carote
1 Std. 30 Min
Stufato di maiale con cipolle in salsa allo sherry
1h
Misir wat (Stufato di lenticchie)
35 Min
Khao poon
2 godz.
Pollo piccante allo zenzero
45 Min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1h 10min
Purè di patate all'aglio
50 Min
Zuppa di funghi e paprika
30 Min
Goulash ungherese
1h 45min