Breznknödel mit Feldsalat und Speck

Breznknödel mit Feldsalat und Speck

4.6 575 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)
    300 g
  • Butter und etwas mehr zum Bestreichen
    25 g
  • Milch
    100 g
  • Laugenbrezeln gewürfelt (siehe Tipp)
    250 g
  • Eier
    2
  • Petersilie gehackt
    1 EL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Muskat
    3 Prisen
  • Wasser
    750 g
  • Öl
    15 g
  • Speckwürfel
    150 g
  • Feldsalat geputzt
    150 g
  • Apfelessig
    15 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 2368 kJ / 566 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...