Urządzenia i Akcesoria
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)300 g
-
Butter und etwas mehr zum Bestreichen25 g
-
Milch100 g
-
Laugenbrezeln gewürfelt (siehe Tipp)250 g
-
Eier2
-
Petersilie gehackt1 EL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer½ TL
-
Muskat3 Prisen
-
Wasser750 g
-
Öl15 g
-
Speckwürfel150 g
-
Feldsalat geputzt150 g
-
Apfelessig15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
15 g
Kalorie
2368 kJ /
566 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2020
44 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Obatzter
10 min
Semmelknödel
50 min
Spätzle
30 min
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Laugenknödel mit Käsekern
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45 min
Obatzter mit Bier
10 min
Brezelgugelhupf
1 godz. 10 min
Dinnete
2 godz.
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 godz.