Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Zwiebeln (davon 120 g halbiert und 180 g geachtelt)
- 25 g Butter und etwas mehr zum Bestreichen
- 100 g Milch
- 250 g Laugenbrezeln, gewürfelt (siehe Tipp)
- 2 Eier
- 1 EL Petersilie, gehackt
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 3 Prisen Muskat
- 750 g Wasser
- 15 g Öl
- 150 g Speckwürfel
- 150 g Feldsalat, geputzt
- 15 g Apfelessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2368 kJ / 566 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Obatzter
10min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1 godz.
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
München - Leberkäs'-Salat mit Brezelcroutons
35p
Laugenknödel mit Käsekern
1 godz.
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 godz.
Brezelgugelhupf
1h 10min
Dinnete
2h
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Kässpatzen
1 godz. 15 min