![Schokoladen-Panna-Cotta Schokoladen-Panna-Cotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84efb2f10bca0c04e564566dee7b8656/Derivates/56b1e93390f45e5afe4ab72ba1020ca4433ba6af.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 400 g Sahne
- 100 g Milch
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Blätter weiße Gelatine
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 200 g frische, gemischte Beeren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1604 kJ / 383 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1 Std. 20 Min
Zwetschgen-Trifle
4 Std.
Panna Cotta
5 Std.
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3sa 30 dk
Soffioni Abruzzesi (Ricotta-Törtchen)
1 Std. 45 Min
Heidelbeer-Trüffel-Becher
2 godz.
Limoncello-Creme
5 Std.
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 Std. 15 Min
Brombeer-Raffaello®-Trifle
45 min
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8h
Sardische Joghurtcreme
9 godz.
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.