Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 400 g Sahne
- 100 g Milch
- 50 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 4 Blätter weiße Gelatine
- 1 TL Orangenschale, unbehandelt, fein abgerieben
- 200 g frische, gemischte Beeren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1604 kJ / 383 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 39 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Himbeersauce
10 dk
Panna Cotta
5sa
Strawberry-Cheesecake-Parfait
8 godz. 45 min
Pfirsich-Passionsfrucht-Törtchen
3h 30min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Zitronen-Cheesecake-Creme
15min
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1h 20min
Zwetschgen-Trifle
4 Std.
Himbeer-Tiramisu mit weißer Schokolade
3 godz. 15 min
Sardische Joghurtcreme
9 godz.
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.