Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Roggenmehl Type 1150
- 125 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
- ¼ TL Kurkuma
- 1 Ei
- 70 g Wasser
- 20 g Öl
- 1 ½ TL Salz
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 Schalotte
- 70 g Butter
- 200 g Spinat, gehackt, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 80 g Ricotta
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.
Spätzle
30min
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1 godz. 15 min
Frische Ravioli mit Ricottafüllung und Auberginensauce
1 Std. 50 Min
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1 godz.
Kürbis-Serviettenknödel mit Pilz-Spinat-Rahm
45 min
Ravioli alla napoletana
1 godz.
Steinpilz-Ravioli
1 godz. 20 min
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 godz.
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10min
Kässpatzen
1 godz. 15 min