![Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A10A4637-2D84-4731-8298-F87DB461F2ED/Derivates/a0d6334c-f968-45f6-81f9-677e0aee1e1f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g Roggenmehl Type 1150
- 125 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
- ¼ TL Kurkuma
- 1 Ei
- 70 g Wasser
- 20 g Öl
- 1 ½ TL Salz
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 1 Schalotte
- 70 g Butter
- 200 g Spinat, gehackt, TK, aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
- 80 g Ricotta
- ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2192 kJ / 524 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kässpatzen
1 godz. 15 min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1 godz.
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Spinatknödel auf Tomatenragout
1 godz.
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 godz. 30 min
Steinpilz-Ravioli
1h 20 min.
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1 godz.
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1 godz.
Kas-Press-Knödel
45min
Schlutzkrapfen mit Walnussfüllung
1 godz. 15 min
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1 godz.
Tiroler Kasnock’n
1 godz.