Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung

Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung

4.7 421 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • Roggenmehl Type 1150
    125 g
  • Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bestäuben
    125 g
  • Kurkuma
    ¼ TL
  • Ei
    1
  • Wasser
    70 g
  • Öl
    20 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Parmesan in Stücken
    80 g
  • Schalotte
    1
  • Butter
    70 g
  • Spinat, gehackt, TK aufgetaut und ausgedrückt (siehe Tipp)
    200 g
  • Ricotta
    80 g
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 524 kcal / 2192 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 4.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...