Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g Apfelsaft
-
40
g Mandellikör (z. B. Amaretto)
lub 50 g Calvados - 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- 1 TL Zimt und etwas mehr zum Bestäuben
- 1 Prise Muskat
- 2 Prisen Nelken
- 50 g Zucker
- 400 g Äpfel, gestiftet
- 30 g Rosinen
- 250 g Mascarpone
- 100 g Sahne
- 250 g Magerquark
- 200 g Löffelbiskuits
- Kakao zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2015 kJ / 482 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 382 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Käsekuchen
6 godz.
Holunderblüten-Torte
6 godz.
Nougat-Schoko-Mousse mit Himbeeren
1h 20min
Zwetschgen-Trifle
4 Std.
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8 godz.
Apfel-Amarettini-Kuchen mit Puddingsahne
2 Std.
Apfel-Nuss-Kuchen
4 Std.
Spekulatius-Parfait mit heißen Gewürzkirschen
8h 30min
Bratapfel-Käsekuchen
10h 20 min.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2h 30min
Lebkuchenmousse
1h 15min
Hot Aperol®
25 Min