Urządzenia i Akcesoria
Mousse au Chocolat
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken (2-3 cm)200 g
-
Eier4
-
Orangenlikör (opcjonalnie)10 g
-
Kaffee, aufgebrüht20 g
-
Butter in Stücken50 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt250 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portionen
Białko
12 g
Kalorie
2709 kJ /
647 kcal
Tłuszcz
57 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 1/2021
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Maracuja-Crème-brûlée
4 godz.
Getrüffeltes Kartoffelpüree mit Onsen-Ei und Spinatsalat
1 godz. 30 min
Bayerische Creme
8 godz.
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 godz. 10 min
Weiße Schokoladenmousse
5 godz. 30 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Panna Cotta
5 godz.
Gin-Tonic-Sorbet
14 godz.
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8 godz. 20 min
Parmesan-Mousse mit karamellisierten Weintrauben und Parmaschinken
8 godz.
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.