Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g Parmesan, in Stücken
- 80 g Schalotten, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Butter, in Stücken
- 300 g Blattspinat, TK, aufgetaut und gut ausgedrückt
- 250 g Ricotta (z.B. von Galbani)
- 230 g Mehl und mehr zum Bearbeiten
- 2 Eier (Kl. M)
- 2 Eigelb (Kl. M)
- 1 TL Salz und etwas mehr zum Kochen
- 8 Prisen Pfeffer
- 5 Prisen Muskat
- Wasser zum Kochen
- 12 Salbeiblätter
- 25 g Pinienkerne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2981 kJ / 711 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 44 g
Alternatywne przepisy
Käsefondue
15 Min
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Risotto
30 Min
Risotto milanese
35 min
Polenta
30 Min
Pinsa mit Mozzarella und Oliven
52 Std.
Risotto alla Milanese
35 min
Kräuterrisotto
45 min
Polenta mit Trüffel und Ei
35 min
Fregola-Schnittlauch-Risotto
45 min
Petersilien-Risotto mit Roter Bete
35 min
Parmesan-Polenta-Rauten als Beilage zu Tomaten-Paprika-Pisto
45 min