![Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce Mohn-Mousse mit Himbeer-Grenadine-Sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/020878EE-53E5-42D2-9F40-2E1A90B0EB89/Derivates/cd565587-6da0-4f26-9fdd-4f47d594b3a2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Mousse
- 2 Blätter weiße Gelatine
- 50 g Mohn
- 180 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 1 Ei
- 1 EL Wasser (10 g)
- 3 EL Rum
- 300 g Sahne
Himbeer-Grenadine-Sauce
-
300
g Himbeeren, frisch
lub 300 g Himbeeren, TK, aufgetaut - 40 - 50 g Grenadinesirup
- Wartości odżywcze
- na 6 Portionen
- Kalorie
- 10647 kJ / 2546 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 176 g
- Błonnik
- 14.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna Cotta al caffè
5h
Zimtmousse
5 godz. 40 min
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Panna Cotta
5h
Nougat-Panna-Cotta
4h 15min
Mohn-Holunderblüten-Panna-cotta
4 Std. 50 Min
Panna cotta mit Zimt und Beeren
4h 40min
Weiße Schokoladenmousse
5 Std. 30 Min
Kürbiskernparfait
5 Std. 45 Min
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2h 15min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 Std.