Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Mousse
- 2 Blätter weiße Gelatine
- 50 g Mohn
- 180 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 1 Ei
- 1 EL Wasser (10 g)
- 3 EL Rum
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Himbeer-Grenadine-Sauce
-
300
g Himbeeren, frisch
lub 300 g Himbeeren, TK - 40 - 50 g Grenadinesirup
- Wartości odżywcze
- na 6 Portionen
- Kalorie
- 10647 kJ / 2546 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 176 g
- Błonnik
- 14.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kürbiskernparfait
5h 45 min
Lebkuchenparfait
8 Std. 15 Min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10 godz.
Schoko-Erdnuss-Parfait
9u.
Nougat-Marzipan-Eis
11h 20 min
Schoko-Mokka-Crème-brulée
6 Std. 10 Min
Nougat-Mandel-Parfait mit Schokoladensauce
5 godz.
Mohn-Marzipan-Creme
3 Std.
Spekulatiussoufflé
1h 10min
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Apfel-Trifle mit Zimt-Crunch
3 Std. 25 Min
Eierlikörmousse
8 Std. 30 Min