Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Walnusshälften
- 125 g Roggenmehl Type 1150
- 125 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- ¼ TL Kurkuma
- 1 Ei
- 70 g Wasser und mehr zum Kochen
- 20 g Öl
- 1 ½ TL Salz und mehr zum Kochen
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 6 Salbeiblätter
- 1 Schalotte, halbiert
- 70 g Butter, in Stücken
- 150 g Ricotta
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3283 kJ / 784 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 5.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli mit vegetarischer Füllung
1h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1u. 15min
Mini-Spinatknödel in Pilzsauce
1h
Südtiroler Schlutzkrapfen mit Spinatfüllung
1u. 15min
Wirsing-Dinnete
2 Std.
Spinat-Grieß-Serviettenknödel
1 Std. 10 Min
Sternravioli mit Walnuss-Preiselbeer-Pesto
1 Std. 30 Min
Flammkuchen mit Pfifferlingen und Speckcreme
1u. 15min
Zitronen-Ziegenkäseravioli mit rosa Pfeffer
1h
Gnocchi mit Ziegenkäse und Trüffel
2 Std.
Steinpilz-Ravioli
1 Std. 20 Min
Gnocchi mit Salbeibutter
2 Std.