Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerbröselt
- 300 g Wasser
- 15 g Honig, flüssig
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 70 g Olivenöl
- 3 - 4 Feigen, reif, halbiert oder geviertelt
- 70 g Gorgonzola, in kleinen Stücken (5 mm)
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia mit Rosmarin
2 Std. 30 Min
Mini-Spargel-Quiches
1h 10min
Mediterrane Tomaten-Galette
1 Std. 15 Min
Auberginen-Käse-Törtchen mit karamellisierten Zwiebeln
1 Std. 15 Min
Französische Zucchini-Tarte
2h
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 Std.
Tarte provençale
1h 40min
Birnen-Feigen-Quiche mit Ziegenkäse und Honig
50min
Flammkuchen mit Datteln und Speck
1h 40min
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35 min
Kürbis-Tarte
2 godz. 35 min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35 min