Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Würfel Hefe (20 g), zerbröselt
- 300 g Wasser
- 15 g Honig, flüssig
- 550 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
- 70 g Olivenöl
- 3 - 4 Feigen, reif, halbiert oder geviertelt
- 70 g Gorgonzola, in kleinen Stücken (5 mm)
- 1 Zweig Rosmarin, abgezupft
- Fleur de Sel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flammkuchen mit Datteln und Speck
1h 40min
Ricotta-Tarte mit bunten Tomaten
2 godz.
Kürbis-Tarte
2 Std. 35 Min
Kürbisravioli mit Salbei-Walnuss-Öl
1 godz. 15 min
Kürbis-Feta-Quiche
45 min
Focaccia mit Rosmarin
2 godz. 30 min
Zwetschgen-Tartelettes
1h 30 min
Flammkuchen mit Ziegenkäse und Honig
35 min
Mediterrane Gemüsequiche
1 godz. 20 min
Quiche mit Ofenpaprika
2 godz.
Französische Zucchini-Tarte
2 godz.
Tarte provençale
1h 40min