Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 20 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 150 g Hartweizengrieß
- 150 g Kartoffeln, in Stücken (2-3 cm)
- 250 g Wasser
-
25
g Hefe
lub 1 Pck. Trockenhefe -
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz - 350 g Weizenmehl Type 550
- 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 30 g natives Olivenöl
- 2 Knoblauchzehen (opcjonalnie)
- 20 Cherry-Tomaten, halbiert
- 1 Prise Oregano, getrocknet
- 1 EL grobes Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 104 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia Tonnata
1h 30min
Tomaten-Focaccia
2h 10min
Focaccia mit Salami und Feigen
2h 30min
Focaccia mit Rosmarin
2h 30min
Knusprige Focaccia
2h 10min
Tomatenfocaccia mit Oliven
2 Std.
Focacce mit Oliven
2 Std.
Focaccine
2 Std.
Focaccia mit Kartoffeln und Rosmarin
2h 40min
Focaccia mit Sardellen
1 Std. 45 Min
Focaccia mit Rosmarin
1 Std.
Focaccia mit Kirschtomaten
2 Std. 45 Min