Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Schinken, gekocht, geräuchert, Aufschnitt in 1 cm Streifen
- 50 g Essiggurkerl, halbiert
- 50 g Butter, weich, in Stücken
- ¼ TL Ingwer, gemahlen
- ¼ TL getrockneter Thymian
- 1 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 ½ TL Estragonsenf
- 2 TL Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 278 kJ / 66 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geräucherter Forellenaufstrich
5min
Schinkenfleckerl überbacken
1sa 10 dk
Kapern-Ei Aufstrich
25 min
Camembertaufstrich
15 min
Grammelpogatscherl
1sa 10 dk
Karotten-Walnuss-Aufstrich
25 min
Eierschwammerlaufstrich
1sa 10 dk
Wurstaufstrich
10 dk
Quark-Ei-Aufstrich
10 dk
Eiaufstrich mit Topfen
10 dk
Liptauer
15 min
Knoblauchcremesuppe mit geröstetem Bauernbrot
1 godz.