Urządzenia i Akcesoria
Kräutertopfen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
460 g
Składniki
-
gemischte frische Kräuter Blättchen abgezupft (z. B. Dille, Petersilie, Kresse, Zitronenmelisse, Basilikum, etc.)50 - 60 g
-
Knoblauchzehe halbiert1
-
Frühlingszwiebeln in Stücken (3 cm)35 g
-
Topfen, 20% Fett250 g
-
Sauerrahm100 g
-
Salz½ TL
-
Estragonsenf2 TL
-
Zitronensaft (siehe Tipp)3 TL
-
Öl (z. B. Leinöl)1 TL
-
Pfeffer, frisch gemahlen2 Prisen
-
Staubzucker1 Prise
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
703 mg
Białko
12 g
Kalorie
1055 kJ /
252 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria
Może spodoba Ci się również...
Schnittlauchsauce
10 min
Nudelsalat mit Joghurtdressing
45 min
Erdäpfelsalat
1 godz.
Semmelknödel
50 min
Eiaufstrich mit Topfen
10 min
Gelber Fisolensalat
40 min
Budapester Wurstsalat
20 min
Gemüselaibchen auf Salat mit Joghurtdressing
1 godz.
Erdäpfelgulasch
1 godz. 10 min
Liptauer
15 min
Palatschinken mit Marillenmarmelade
30 min
Lauwarmer Krautsalat
10 min