Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Azeite q.b. p/ untar
- 70 g passas de uva
- 30 g rum
- 180 g água fria
- 50 g leite frio
- 15 g fermento de padeiro fresco
- 40 g açúcar
- 450 g farinha tipo 55, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g sêmola de trigo duro fina (ver dica)
- 3 ovos
- 1 c. chá de sal
- 1 c. sopa de natas
- Amêndoa laminada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1051 kJ / 251 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguetes
15u.
Cacete com massa-mãe
21h 30 min
Coroa de espelta
4h
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Bijoux de amendoim e cereais
3 Std. 40 Min
Pão de iogurte
14 godz. 50 min
Pão mediterrânico de quark e ervas
16 Std. 40 Min
Pão Venezia
17h 10min
Vianinhas
14h
Nuvem de espelta
16 godz. 30 min
Pão branco
15u.
Massa-mãe de centeio
120hod. 20min