Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bolo
- 1 c. sopa de manteiga
- 2 ovos
- 80 g açúcar
- 60 g farinha tipo 65
- 20 g cacau em pó s/ açúcar
- 1 c. chá de fermento em pó p/ bolos
- 1 colher de chá rasa piripíri em pó
- 1 pitada de sal
Creme
- 2 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 100 g açúcar
-
½
c. chá de extrato de baunilha
lub 1 c. chá de açúcar baunilhado - 40 g farinha tipo 65
- 500 g leite
- 2 ovos
- 500 g queijo mascarpone
Montagem
- 18 g café expresso frio
- 3 c. sopa de vinho Marsala
- 250 g framboesas
- 2 c. sopa de noz picada
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1983.5 kJ / 474.1 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 370.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarteletes de queijo-creme
30 Min
Cobertura de chocolate negro
12 Std.
Panacota de figo
4u. 10min
Pides de 3 queijos (pão turco)
1 Std. 40 Min
Mousse de chocolate gelada com honeycomb
6 Std. 30 Min
Semifrio marmoreado
4h 20min
Panacota com coulis de morango
6h 25min
Bolo de creme de chocolate e pistácio
24h
Cobler de fruta da época
1 Std. 15 Min
Semifrio de leite condensado e honeycomb
2 Std. 35 Min
Cheesecake de chocolate e café
3h 15min
Torta marmoreada de tiramisu
3h