Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poolish
- 150 g água fria
- 1 pedaço pequeno fermento de padeiro fresco (1 g aprox.)
- 150 g farinha tipo 65
Massa principal
- Azeite q.b. p/ untar
- 150 g água fria, mais q.b. p/ vapor
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 360 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
-
10
g malte em pó p/ panificação
lub 10 g mel - 10 g manteiga s/ sal
- 2 c. chá de sal
- Sementes de papoila q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 863 kJ / 206 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Massa-mãe de trigo e maçã
72 Std. 20 Min
Pão de água com massa-mãe
21h
Pão com sementes e aveia
5sa 30 dk
Pão com azeitonas
6h
Cacete com massa-mãe
21 Std. 30 Min
Coroa de espelta
4 Std.
Pãezinhos de muesli
15 Std. 30 Min
Vianinhas
14ωρ.
Pão de mistura de centeio e ervas
14 godz. 30 min
Carcaças de espelta
23u. 40min
Nuvem de espelta
16h 30 min
Pão de mafra com massa-mãe
21h