Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 50 g amêndoa s/ pele
- 280 g água
- 80 g arroz carolino
- 250 g açúcar
- 5 gemas de ovo
Massa
- 360 g farinha tipo 65
- 90 g manteiga
- 75 g açúcar
- 6 gemas de ovo
- 60 g água
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 509.6 kJ / 121.8 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 3.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Monstro das bolachas
1h 20min
Bolo de ananás
2h
Cassata de avelã e chocolate
8h
Brioche de especiarias
3h
Russos
50 Min
Espécies de S. Jorge
1 Std. 15 Min
Coroa de pães
9h 30 min
Doce branco com ameixa
4 Std.
Piza 4 estações
1 Std.
Malassadas
2 Std. 30 Min
Bolo de amêndoa com ovos-moles
2h 20min
Bolo de cenoura delicioso
50 Min