椒麻大薄片
TM5 TM6

椒麻大薄片

5.0 (12 ocen)

Składniki

  • 150 克 紫洋蔥
  • 1000 克 冰水
  • 20 克 蒜頭
  • 15 克 新鮮紅辣椒
  • 20 克 紅蔥頭
  • 2 大匙 魚露
  • 2 大匙 檸檬汁
  • 1 大匙 白醋
  • 1 大匙 糖
  • 1 大匙 花椒油
  • ¼ - ½ 茶匙 花椒粉
  • 1000 克 水
  • 300 克 火鍋五花肉片 ,切片(長約5公分)
  • 15 克 香菜 ,切碎

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1200.7 kJ / 287.3 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
12.4 g
Tłuszcz
19.3 g
Tłuszcz nasycony
43.8 g
Błonnik
2.4 g
Sód
65 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy