Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 紫洋蔥 ,切絲(約0.1公分)
-
30
克 白葡萄酒醋
lub 40 克 蘋果醋 - 10 克 新鮮巴西利 ,只取葉子
- 50 克 特級初榨橄欖油
- 40 克 檸檬汁
- ½ 茶匙 鹽
- 1 小撮 黑胡椒粉
- 500 克 水
- 150 克 綜合甜椒 (紅、黃皆可),切片
- 500 克 草蝦仁 ,去腸泥
- 1 顆 檸檬 ,切片
- 200 克 蘋果 ,去核、切片
- 200 克 小蕃茄 , 對半切
-
150
克 芝麻葉 ,切段(約3公分)
lub 150 克 蘿蔓生菜 ,切段(約3公分)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 676 kJ / 161 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.4 g