沙茶牛肉燴飯

沙茶牛肉燴飯

4.0 5 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 人份

Składniki

  • 牛肉片
    350 克
  • 素蠔油
    3 茶匙
  • 米酒
    3 大匙
  • 沙茶醬
    1 茶匙
  • (含煮飯和料理用)
    1250 克
  • 白米 洗淨,瀝乾
    300 克
  • 20 克
  • 蒜頭
    10 克
  • 切段
    10 克
  • 新鮮紅辣椒 切斜片
    5 克
  • 沙茶醬 依個人口味調整
    1 - 1 ½ 茶匙
  • 空心菜 切段(約4公分)
    200 克
  • ¼ 茶匙
  • 太白粉 (opcjonalnie) 與20克水混合成太白粉水
    2 茶匙

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 人份

Białko 24.9 g
Kalorie 2675 kJ / 640 kcal
Tłuszcz 27.5 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 72.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...