Urządzenia i Akcesoria
冬梨排骨湯、魚片蒸豆腐&酒釀鳳梨雞
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 人份
Składniki
酒釀鳳梨雞
-
薑 切塊20 克
-
蒜頭20 克
-
酒釀4 大匙
-
蔭鳳梨2 大匙
-
醬油2 茶匙
-
細砂糖2 茶匙
-
香油2 茶匙
-
去骨雞腿排 (約2片)400 克
魚片蒸豆腐
-
海鱸魚片250 克
-
米酒3 茶匙
-
蠔油1 大匙
-
豆腐 切片150 克
-
樹子 (不含汁液)2 大匙
-
醬油1 大匙
-
薑 切絲10 克
冬梨排骨湯
-
油15 克
-
薑 切片15 克
-
蔥 切段30 克
-
米酒30 克
-
豬小排 先以滾水川燙去除血水500 克
-
水梨 去皮、去籽,切塊300 克
-
水900 克
-
鹽 依個人口味調整¼ 茶匙
-
白胡椒粉 依個人口味調整½ 茶匙
-
玉米筍 切段100 克
-
蔥 切絲15 克
-
新鮮紅辣椒 切斜片10 克
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 人份
Białko
58 g
Kalorie
3172 kJ /
758.1 kcal
Tłuszcz
46.2 g
Błonnik
4.7 g
Węglowodany
26.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
美善品賀新年
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan