Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 - 4 mandarines, non traitées
- 210 g de sucre en poudre
- 170 g de poudre d'amande
- 2 œufs
- 30 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2242.3 kJ / 538.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 17.2 g
- Sód
- 25.8 mg
Alternatywne przepisy
Gâteau cœur à l'ananas
45min
Gâteau moelleux miel et cardamome
40min
Gâteau aux fruits
55min
Gâteau à l'orange
1h
Cake gourmand à l'amande
3h 40min
Gâteau à la noix de coco
50min
Gâteau aux noisettes
55min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min
Gâteau et sirop à l'orange
1h 15 min
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Cake aux pommes
1h