Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 50 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 3 - 4 mandarines, non traitées
- 210 g de sucre en poudre
- 170 g de poudre d'amande
- 2 œufs
- 30 g de jus de citron fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2242.3 kJ / 538.5 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 17.2 g
- Sód
- 25.8 mg
Alternatywne przepisy
Cake aux pommes
1h
Cake à l'abricot
50 Min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55 Min
Gâteau fondant aux noix
40min
Cake à la noix de coco
55 Min
Cookies à la frangipane
45min
Gâteau à l'orange
1h
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau pomme-raisin
1h 15min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1 Std. 20 Min
Gâteau aux noisettes
55 Min
Cake chocolat-poire
1h