Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 pincée de sel
- 250 g de sucre en poudre
- 300 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g d'amandes décortiquées
- 150 g de noisettes
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Palets solognots
1 godz.
Casse-dents aux amandes
35min
Navettes à la fleur d'oranger
1 godz. 35 min
Pissaladière
3 Std.
Cantucci
1 godz. 15 min
Pissaladière
2 godz. 10 min
Canistrelli
1 godz.
Les longués de Montpellier
1 godz.
La fougasse d'Aigues-Mortes
45min
Biscuits aux figues
1 godz. 15 min
Navettes au zeste d'orange
1 godz. 35 min
Amaretti aux amandes
25min