Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla
- 100 g de pimiento verde
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de patatas medianas, chascadas
- 1 cucharadita de sal
- 1 cucharadita de pimentón
- ½ cucharadita de comino molido
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 1 hoja de laurel seca
- 100 g de fideos
- 900 g de agua
- 400 g de judías rojas cocidas (en conserva), lavadas y escurridas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1028 kJ / 246 kcal
- Białko
- 8.45 g
- Węglowodany
- 32.85 g
- Tłuszcz
- 8.95 g
- Błonnik
- 6.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de pasta y judías pintas
40 min
Guiso de judías pintas con arroz
40 min
Potaje de verduras, pasta y alubias rojas
1 Std.
Tortillas canarias de carnaval
45 min
Caldo de papas
45 min
Guiso de judías blancas con acelgas y maíz para dos
45 min
Sopa de arroz y garbanzos
30 min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 Min
Estofado portugués de cerdo con repollo (rancho)
45 min
Caldo de millo
50 Min
Pasta con judías blancas
40 min
Potaje canario de berros
45 min