Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo
- 70 g de cebolla en trozos
- 70 g de tomate triturado en conserva
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 50 g de aceite de oliva
- 100 g de vino blanco
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 1 cucharada de cilantro fresco picado (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 473 kJ / 113 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 360.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Berberechos en salsa verde
1u.
Sepia al ajillo
25min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35min
Almejas a la marinera
30min
Buey de mar relleno a la provenzal
2u.
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Espaguetis integrales con almejas
1h 10min
Mejillones con salsa de vino blanco y nata
45 min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Mejillones al limón
30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones zamoranos en salsa picante
30min