Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de zanahoria en rodajas (2-3 cm)
- 100 g de puerro en rodajas (2-3 cm)
- 2 dientes de ajo
- 50 g de aceite de oliva
- 65 - 70 g de jamón serrano en dados
- 50 g de vino de Jerez seco
- 800 g de lentejas cocidas (en conserva), aclaradas y escurridas
- 50 g de arroz de grano redondo
- 800 g de caldo de ave (a temperatura ambiente)
- 15 - 20 g de vinagre de jerez (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1342 kJ / 320 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 818.8 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzos a la catalana
35min
Alubias con tomate y cúrcuma
30min
Garbanzos con chistorra
40min
Guiso de pechuga de pollo, patatas y judías blancas
35min
Lentejas con arroz
40min
Lentejas guisadas
50min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30min
Lentejas con setas y morcilla
3 Std.
Garbanzos con arroz
35min
Guiso de judías con salchichas
25 Min
Sopa de arroz y garbanzos
30min
Judías blancas a la toscana
35min