Lentejas con arroz al aroma de jerez

Lentejas con arroz al aroma de jerez

4.4 240 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 raciones

Składniki

  • 120 g de zanahoria en rodajas (2-3 cm)
  • 100 g de puerro en rodajas (2-3 cm)
  • 2 dientes de ajo
  • 50 g de aceite de oliva
  • 65 - 70 g de jamón serrano en dados
  • 50 g de vino de Jerez seco
  • 800 g de lentejas cocidas (en conserva) aclaradas y escurridas
  • 50 g de arroz de grano redondo
  • 800 g de caldo de ave (a temperatura ambiente)
  • 15 - 20 g de vinagre de jerez (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 320 kcal / 1342 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 39.6 g
Błonnik 11.4 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 818.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...