Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g de queso parmesano
- 1 diente de ajo
- ½ - 1 chile rojo fresco sin semillas ni pedúnculo y en trozos (ajuste a su gusto)
- 70 g de dados de beicon ahumado
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 2 cucharaditas de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 180 g de agua
- 100 g de macarrones
- 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3087 kJ / 734 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Macarrones a la carbonara para dos
20 min
Espaguetis con ajo, aceite y guindilla
25 min
Espaguetis a la amatriciana
25 min
Tallarines a la amatriciana
55 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Macarrones integrales con alcaparras y aceitunas
30 min
Espaguetis al pesto con aroma de cítricos
35 min
Espaguetis con pan, anchoas y aceite de cayena
40 min
Espaguetis "aglio e olio" (Chef)
20 min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35 min
Tortiglioni con salchichas y setas
35 min
Espaguetis a la carbonara
25 min