Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 chorritos de aceite de oliva
- 350 g de agua
- 1 trozo de alga kombu lavada
- 1 zanahoria cortada en bastones
- 2 judías verdes frescas cortadas en bastones
- 40 g de calabacín en bastones
- 2 ramilletes de coliflor (40 g)
- 1 patata pequeña (aprox. 100 g) pelada y en cuartos
- 2 lenguado entero limpio (300 g)
- 1 chorrito de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 553 kJ / 132 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30 Min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30 Min
Verduras al vapor con rúcula
25 min.
Patatas al vapor
30 Min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25 min.
Salmón al vapor con verduras
30 Min
Lenguado al vapor con salsa de puerro al azafrán
30 Min
Lubina al vapor con salsa gribiche
40 Min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30 Min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 Min
Pez espada con judías verdes y aceitunas
40 Min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35 Min