Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de graines de pavot
- 25 g de lait
- 2 oranges non traitées, zeste et jus
- 300 g de sucre en poudre
- 190 g beurre doux, et un peu pour le moule
- 3 œufs
- 240 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 60 g d'amandes en poudre
- 30 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2303.8 kJ / 545 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3 godz. 5 min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Cake mi-figue mi-raisin
55min
Gâteau de semoule à l'orange
6h 45min
Cake à la noix de coco
55min
Tartelette orange-pistache
1h
Gâteau tout citron
55min
Tarte à la fleur d'oranger
2h
Cakes miel, gingembre et mandarine
55min
Ginger nuts
1h
Cake weekend épicé à l'orange
55min
Cake citron-pavot
1h 45min