Wersje kompatybilne
Truskawki (sous-vide) z musem z białą czekoladą (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus z białą czekoladą
- 70 g herbatników
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
- 100 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- ¼ laski wanilii, tylko nasiona
- 200 g serka kremowego, podzielonego na kawałki
Truskawki (sous-vide)
- 400 g truskawek, świeżych, przekrojonych na pół
- 1400 - 1500 wody, do całkowitego przykrycia worków (patrz wskazówka) plus dodatkowa ilość do napełnienia miski
- 2 szczypty cynamonu, mielonego (opcjonalnie)
- 2 kawałki skórki z pomarańczy (1 x 4 cm), ekologicznej, bez białych błonek
-
30
g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (patrz wskazówka)
lub 1 płaska łyżeczka witaminy C, w proszku (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1615 kJ / 386 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 159 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezowe koszyczki z owocami
4h 45min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2h 5min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Krem z białej czekolady i wody różanej
8 Std. 15 Min
Walentynkowa Pavlova
5h
Kawowy crème brûlée
2 Std. 45 Min
Trifle z truskawkami
1 Std. 20 Min
Pomarańczowe verrines
3hod. 40min
Czekoladowe doniczki z malinami
1h 25min
Truskawkowy deser warstwowy
2 godz.
Panna cotta
3 Std. 15 Min
Deser waniliowy z musem truskawkowym
25 min