Torta gelato estiva

Torta gelato estiva

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Coulis di lamponi
  • 200 g di lamponi (v. Consigli)
  • 100 g di zucchero semolato
  • 20 g di succo di limone appena spremuto (circa ½ limone)
Torta gelato estiva
  • 230 g di petits-beurre (biscotto di pasta frolla, vedi consigli)
  • 70 g di mandorle pelate tostate
  • 50 g di zucchero grezzo di canna
  • 2 uova
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • ½ cucchiaino di acqua di rose
  • 50 g di mirtilli rossi, secchi
  • 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati
  • 100 g di uva bianca, senza semi + q.b. per decorare
  • 100 g di uva rossa, senza semi + q.b. per decorare
  • lamponi (opcjonalnie) freschi, per decorare
  • fragole (opcjonalnie) fresche, per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 503 kcal / 2116 kJ
Białko 8.072 g
Tłuszcz 30.37 g
Węglowodany 49.52 g
Błonnik 5.017 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...