Torta gelato estiva

Torta gelato estiva

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 porzioni

Składniki

Coulis di lamponi
  • di lamponi (v. Consigli)
    200 g
  • di zucchero semolato
    100 g
  • di succo di limone appena spremuto (circa ½ limone)
    20 g
Torta gelato estiva
  • di petits-beurre (biscotto di pasta frolla, vedi consigli)
    230 g
  • di mandorle pelate tostate
    70 g
  • di zucchero grezzo di canna
    50 g
  • uova
    2
  • di panna (min. 30% di grassi) fredda
    300 g
  • di acqua di rose
    ½ cucchiaino
  • di mirtilli rossi, secchi
    50 g
  • di pistacchi al naturale, sgusciati
    50 g
  • di uva bianca, senza semi + q.b. per decorare
    100 g
  • di uva rossa, senza semi + q.b. per decorare
    100 g
  • lamponi (opcjonalnie) freschi, per decorare
  • fragole (opcjonalnie) fresche, per decorare

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 503 kcal / 2116 kJ
Białko 8.072 g
Tłuszcz 30.37 g
Węglowodany 49.52 g
Błonnik 5.017 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...