Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preimpasto per pane
-
⅛
g di lievito fresco (2.5 g)
lub ½ cucchiaino di lievito secco - 250 g di acqua
- 500 g di farina manitoba
Impasto del pane
- 130 g di acqua
- 15 g di sale
- 25 g di olio extravergine di oliva
-
5
g di sciroppo di malto d'orzo
lub 5 g di zucchero - 50 g di farina di semola di grano duro + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 115.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane rustico
2h
Pane tipo ciabatta
1 Std. 45 Min
Pane veloce
1h 15min
Focaccia alle olive
2h 20min
Biscotti al burro
50 Min
Pane al latte
2h 20min
Baguette
4 Std.
Pane tipo ciabatta
1 Std. 45 Min
Focaccia al rosmarino
2 godz. 30 min
Pane integrale
Brak ocen
Croissant
7h 30min