Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 porzione di preimpasto per pane (750 g), come da ricetta base
- 130 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 2 cucchiai di olio di oliva
- 1 cucchiaino di zucchero
- farina di semola di grano duro, per spolverizzare
- 30 g di farina, per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2389 kJ / 571 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 115.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane per toast
3h
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Savoiardi morbidi
40min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11j
Pane rustico
2h
Pane di frumento e farro
12 godz.
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Baguette
4h
Creste di gallo all'anice
Brak ocen
Preimpasto per pane
24h 30min
Pane paesano
3h
Pane ticinese
1h 50min