Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di burro, a pezzi, un po' di più per ungere
- 40 g di zucchero
- 2 uova
- 100 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Ripieno
- 250 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza, senza la parte bianca
- 100 g di burro, morbido
- 250 g di formaggio fresco spalmabile, a pezzi
- 7 uova, albumi e tuorli separati
- 40 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di aroma al limone
- 1 cucchiaino di estratto di mandorla
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1000 g di ricotta fresca
- 70 g di maizena
Glassa al limone
- 100 g di zucchero a velo
- 30 g di succo di limone
- mirtilli, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1683 kJ / 400 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di castagne con composta di pere e biscotti per le feste
1h
Marmellata di prugne per la dispensa
55min
Marmellata di albicocche per la dispensa
Brak ocen
Crema gianduia
15 Min
Cornetti con carne macinata
30min
Dolce all'ananas in vasetto al vapore
Brak ocen
Baci di cioccolato e nocciole
1h 25min
Mini-amaretti
1h 30min
Crema Thermomix®
45 min
Biscotti milanesini
3 Std.
Vermicelli cinesi con gamberi
1h 15min
Meringata al limone
2 Std. 30 Min