Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 70 g di burro, a pezzi, un po' di più per ungere
- 40 g di zucchero
- 2 uova
- 100 g di farina
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
Ripieno
- 250 g di zucchero
- 1 limone, solo la scorza, senza la parte bianca
- 100 g di burro, morbido
- 250 g di formaggio fresco spalmabile, a pezzi
- 7 uova, albumi e tuorli separati
- 40 g di succo di limone
- 1 cucchiaino di aroma al limone
- 1 cucchiaino di estratto di mandorla
- ¼ di cucchiaino di sale
- 1000 g di ricotta fresca
- 70 g di maizena
Glassa al limone
- 100 g di zucchero a velo
- 30 g di succo di limone
- mirtilli, per guarnire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1683 kJ / 400 kcal
- Białko
- 12.4 g
- Węglowodany
- 37.8 g
- Tłuszcz
- 23.1 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di pesche e banane
Keine Bewertungen
Panini alle nocciole e frutta secca
3 godz. 5 min
Risotto ai funghi con insalata di zucca
Keine Bewertungen
Risotto alla milanese
30 min
Focaccia alle olive
2h 20min
Salsa french dressing
20 min
Torta di Pasqua
1 godz. 55 min
Pancakes dolci o salati
Keine Bewertungen
Stufato caraibico con tortino di riso a vapore
9h 15min
Crostini alla mousse di trota
5 min
Risotto ai funghi porcini con brie
35 min
Cake al limone
1 godz. 5 min