Focaccia croccante

Focaccia croccante

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 pezzi

Składniki

Impasto
  • olio di oliva per ungere
  • 200 g di semola di grano duro
  • 350 g di acqua tiepida
  • 15 g di lievito fresco (⅓ di cubetto)
    ½ bustina di lievito secco
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto in polvere
  • 2 cucchiaini di sale
  • 400 g di farina per pane
Farcitura
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di pomodori perino a fette (4 mm)
  • 1 spicchio di aglio a fettine
  • 1 cucchiaio di origano, secco
  • 1 pizzico di sale

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 445 kcal / 1862 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 79 g
Błonnik 4.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...