Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- olio di oliva per ungere
- 200 g di semola di grano duro
- 350 g di acqua, tiepida
- 15 g di lievito fresco (⅓ di cubetto)
- 1 cucchiaino di zucchero
- 2 cucchiaini di sale
- 400 g di farina per pane
Farcitura
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori perino, a fette (4 mm)
- 1 spicchio di aglio, a fettine
- 1 cucchiaio di origano, secco
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto allo zafferano di Mund
45 Min
Panini per hamburger
1h 45min
Pane veloce
1h 15min
Bibita ACE
10min
Panzerotti alla romana
55min
Focaccine fantasia
2 godz. 5 min
Pizza margherita
2h 10min
Manzo al tamarindo con riso
8 Std. 10 Min
Focaccia al rosmarino
2h 30min
Grissini
1h 20min
Tortine alle fragole
1h 15min
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min