Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La torta
- 375 g di burro, a pezzi, + q.b. per lo stampo
- 300 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 600 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 250 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
- 4 uova
- 90 g di Marsala
La glassa
- 150 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 120 g di panna acida
- 30 g di burro, a pezzi
- 30 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2506 kJ / 602 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Tiramisù
5h 40min
Panini del 1° Agosto
1h 10 min.
Salmone al forno con pesto aromatico
50 min.
Grittibänz dolci
2h 15min
Cake Pops
1h 30 min.
Muffin al cioccolato
45 min.
Amaretti all'albicocca
40 min.
Torta tiepida al cioccolato
1h 15 min.
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Cake al limone sofficissimo
1h 30 min.
Corona dei Re Magi
2h 15min
Torta soffice al cioccolato
1h 30 min.