Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La torta
- 375 g di burro, a pezzi, + q.b. per lo stampo
- 300 g di farina, + q.b. per lo stampo
- 600 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 250 g di acqua
- 200 g di zucchero
- 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
- 4 uova
- 90 g di Marsala
La glassa
- 150 g di cioccolato fondente, a pezzi
- 120 g di panna acida
- 30 g di burro, a pezzi
- 30 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2506 kJ / 602 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 53 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Riso casimiro
45 min
Rösti alla bernese
40 min
Torta al cioccolato con sorpresa
1h 10min
Asparagi con patate e salsa olandese allo yogurt
45 min
Omini di pasta (Grittibänze)
2 Std. 10 Min
Carac (Tortini al cioccolato)
2h
Torta di Pasqua
1h 45min
Brunsli di Basilea
8h 40min
Knöpfli
50min
Zuppa di farina alla basileese
1h 10min
Torta tirolese d'autunno
1 godz. 20 min
Torta soffice al cioccolato
1h 30min