![Pane di frumento e farro Pane di frumento e farro](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF6F97EE-352C-45BA-8087-9AD66F0DAE25/Derivates/7FFD2305-8B36-474E-A5BE-B27E9BA68C4A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di farina per pane, + q.b. per la lavorazione
- 300 g di farina di farro bianca
- 1 cubetto di lievito di birra fresco (40 g)
- 500 g di latticello
- 30 g di acqua + q.b. per spennellare
- 1 ½ - 2 cucchiaini di sale, a piacere
- farina per pane per la lavorazione
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 793 kJ / 189 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Pane rustico
2h
Pane di farro alle nocciole
2 Std. 50 Min
Pane di spelta (con pezzo scottato)
11h
Pane rustico
2h
Pan Brioche
8 godz.
Torta della nonna
4 godz.
Pizza con la zucca
1h
Panini integrali per hamburger
Keine Bewertungen
Pane integrale al vapore
2h
Pane integrale
Keine Bewertungen
Pane contadino ai cereali
7 Std.
Pane rustico
2h