Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di olive nere snocciolate
- 100 g di latte tiepido
-
2
cucchiaini di zucchero
lub 1 cucchiaino di sciroppo di malto d'orzo -
½
cubetto lievito di birra fresco (12-13 g)
lub ½ bustina di lievito di birra disidratato (12-13 g) - 200 g di acqua
- 500 g farina + q.b.
-
20
g di olio di oliva
lub 20 g di strutto - 15 g di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1627 kJ / 389 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pasta sfoglia veloce
2h
Pane di frumento e farro
12h
Pane veloce
1h 15min
Focaccia alle olive
2h 20min
Pane alle olive
2h 20min
Pane tipo ciabatta
1 godz. 45 min
Pasta sfoglia veloce
2h
Pane integrale
Brak ocen
Pane bigio in casseruola
2 Std. 25 Min
Pane paesano
3h
Impasto per pizza
1h