![Champignoncremesuppe Champignoncremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58EEA174-E501-4434-9A0C-2AAACB7D4833/Derivates/DEBCF8CD-BD64-416A-A5BB-8C08FFB3DBAD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Champignons, frisch, halbiert
- 500 - 600 g Wasser
- 200 g Milch
-
1
Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
lub 1 geh. TL Gemüsebouillon Paste, selbst gemacht - 50 g Weizenmehl
- ½ TL Salz
- 50 g Rahm
- 4 Stängel Petersilie, frisch, abgezupft
- 40 g Schmelzkäse (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 550 kJ / 132 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tomatensuppe mit Quark
25 Min
Gurkencremesuppe
25 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Knoblauch-Cremesuppe
20 dk
Tomatencremesuppe
35 Min
Spargel-Dill-Suppe
25 Min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40 Min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 Min
Peperonicremesuppe
20 dk
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 Min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min