Waldpilz-Cremesuppe

Waldpilz-Cremesuppe

4.6 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Waldpilze, frisch gemischt, (z.B. Steinpilze, Pfifferlinge, Reizker, Riesenschirmpilze oder Hallimasche), 200 g in Stücken und 50 g in Scheiben (1 cm)
    250 g
    250 g Champignons, und Kräuterseitlinge, 200 g in Stücken und 50 g in Scheiben (1 cm)
  • Wasser
    200 g
  • Milch
    400 g
  • Gemüsebouillon Paste selbst gemacht (opcjonalnie)
    1 TL
    1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Weizenmehl
    15 g
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    2 Prisen
  • Sonnenblumenöl zum Braten
  • Rahm
    100 g
  • Petersilie, frisch Blätter abgezupft und etwas mehr zum Garnieren
    4 Stängel

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1098 kJ / 262 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...