
Urządzenia i Akcesoria
Waldpilz-Cremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Waldpilze, frisch gemischt, (z.B. Steinpilze, Pfifferlinge, Reizker, Riesenschirmpilze oder Hallimasche), 200 g in Stücken und 50 g in Scheiben (1 cm)250 g
-
Wasser200 g
-
Milch400 g
-
Gemüsebouillon Paste selbst gemacht (opcjonalnie)1 TL
-
Weizenmehl15 g
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer, gemahlen2 Prisen
-
Sonnenblumenöl zum Braten
-
Rahm100 g
-
Petersilie, frisch Blätter abgezupft und etwas mehr zum Garnieren4 Stängel
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
262 kcal /
1098 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
21 g
Węglowodany
10 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Einfache Mittagsküche
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria