Urządzenia i Akcesoria
Spargel-Dill-Suppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 Portionen
Składniki
-
Spargeln, weiss geschält, in Stücken (4 cm)400 g
-
Kartoffeln in Stücken100 g
-
Zwiebeln halbiert50 g
-
Knoblauchzehe1
-
Wasser700 g
-
1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)Gemüsebouillon Paste1 geh. TL
-
Salz½ - 1 TL
-
Pfeffer, gemahlen1 - 2 Prise
-
50 g DoppelrahmfrischkäseSchmelzkäse50 g
-
Crème fraîche, 20 % Fettgehalt100 g
-
Dill, frisch und etwas mehr zum Garnieren2 - 3 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
4 g
Kalorie
396 kJ /
94 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Natürlich schnell DE
44 Przepisy
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 Min
Peperonicremesuppe
20 Min
Gemüsecremesuppe
45 Min
Mangold-Crèmesuppe
35 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Gemüsesuppe
25 Min
Tomatencremesuppe
35 Min
Rüeblisuppe mit Minze
35 Min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 Min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min
Randen-Suppe
45 Min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min