![Spargel-Dill-Suppe Spargel-Dill-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9ECAAB88-27AA-437E-B065-8F591E73E57E/Derivates/4B873EE4-981F-47A3-96A3-42E436FC5CF9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Spargeln, weiss, geschält, in Stücken (4 cm)
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 1 - 2 Prise Pfeffer, gemahlen
-
50
g Schmelzkäse
lub 50 g Doppelrahmfrischkäse - 100 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- 2 - 3 Stängel Dill, frisch und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 396 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Erdäpfel-Lauch-Suppe mit Brotchips
40 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 min
Randen-Suppe
45min
Champignoncremesuppe
20min
Gemüsecremesuppe
45min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40 Min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45min
Peperonicremesuppe
20min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Basilikumsuppe
25min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min