![Spargelcremesuppe Spargelcremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3C1CAAD2-6D84-4311-9963-0830772ABA87/Derivates/15d6f527-3f53-4934-b72f-c4bb9ad6acaa.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g Wasser
- 30 g Butter
- 1 TL Zucker
- 500 g Spargeln, weiss, gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)
- 30 g Maisstärke (z. B. Maizena)
- ¼ TL Worcestershire Sauce
- 20 g Weisswein, trocken (opcjonalnie)
- 1 TL Zitronensaft
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 ½ TL Salz
- 2 Eigelbe
- 200 g Rahm
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 840 kJ / 201 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20min
Tomatencremesuppe
35min
Senf-Dill-Sauce
2 Std.
Spaghetti alla Carbonara
30min
Kürbissuppe
35min
Bunte Gemüsenudeln mit Pesto
45min
Spargeln mit Joghurt-Hollandaise
30min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40min
Trutenröllchen mit Speck an Champignonsauce
50min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35min
Grüne Pfeffersauce
20min
Blaubeer-Glace-Schaum
10 min