Spargelcremesuppe

Spargelcremesuppe

3.6 26 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Wasser
    900 g
  • Butter
    30 g
  • Zucker
    1 TL
  • Spargeln, weiss gewaschen, geschält (Schalen aufheben), in Stücken (3 cm)
    500 g
  • Maisstärke (z. B. Maizena)
    30 g
  • Worcestershire Sauce
    ¼ TL
  • Weisswein (opcjonalnie) trocken
    20 g
  • Zitronensaft
    1 TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Eigelbe
    2
  • Rahm
    200 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 4 g
Kalorie 840 kJ / 201 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 1.2 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...