Kartoffel-Pilz-Suppe

Kartoffel-Pilz-Suppe

4.3 89 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
6 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Kartoffeln, mehligkochend geschält, in Stücken
    400 g
  • Lauch in Stücken
    100 g
  • Wasser
    1000 g
  • Gemüsebouillon Paste (vegan)
    4 TL
  • Olivenöl
    2 EL
  • Pilze, frisch (Eierschwämmchen, Steinpilze, Champignons), in Scheiben
    300 g
  • Schlagcreme, vegan (z.B. Sojarahm oder Cashewrahm)
    200 g
  • Salz nach Geschmack
    1 - 1 ½ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Weissweinessig
    1 TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 5 g
Kalorie 914 kJ / 218 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...