Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Zwiebeln, halbiert
-
30
g Butter
lub 30 g Olivenöl - 700 g Tomaten, halbiert
- 70 g Tomatenpurée
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
-
1
TL Oregano, getrocknet
lub 1 TL Pizzagewürz - 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 100 g Vollrahm
- 1 Stängel Basilikum, frisch, abgezupft
- 1 Stängel Petersilie, frisch, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50min
Gemüsecremesuppe
45min
Tomatensuppe mit Quark
25min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45min
Champignoncremesuppe
20min
Zitronen-Glace
12h 30min
Spargel-Dill-Suppe
25min
Kürbissuppe
35 min
Knoblauch-Cremesuppe
20min
Lauchsuppe mit Rohschinken-Chips
40 min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35 min
Peperonicremesuppe
20min