![Tomatencremesuppe Tomatencremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2FFBF2E2-73DA-4FFC-B6AF-B561E41C33BD/Derivates/1345FF4F-A4CE-47B7-832D-3483962F1969.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 50 g Zwiebeln, halbiert
-
30
g Butter
lub 30 g Olivenöl - 700 g Tomaten, halbiert
- 70 g Tomatenpurée
- 1 TL Salz
- 1 TL Zucker
-
1
TL Oregano, getrocknet
lub 1 TL Pizzagewürz - 500 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel - 100 g Vollrahm
- 1 Stängel Basilikum, frisch, abgezupft
- 1 Stängel Petersilie, frisch, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 790 kJ / 188 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g