Urządzenia i Akcesoria
Gurkencremesuppe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehe1
-
Zwiebel halbiert1
-
pflanzliches Öl30 g
-
1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)Gemüsebouillon Paste1 geh. TL
-
Rahm200 g
-
Wasser200 g
-
Gurken in Stücken500 g
-
Weizenmehl40 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer, gemahlen½ - 1 TL
-
Dill, frisch abgezupft3 Zweigchen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
1158 kJ /
277 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Leckere Suppen
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min
Champignoncremesuppe
20 min
Spargel-Dill-Suppe
25 min
Gemüsecremesuppe
45 min
Blumenkohl-Curry-Suppe
45 min
Knoblauch-Cremesuppe
20 min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35 min
Tomatencremesuppe
35 min
Kürbis-Tomaten-Suppe
25 min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min