Gurkencremesuppe

Gurkencremesuppe

4.8 64 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehe
    1
  • Zwiebel halbiert
    1
  • pflanzliches Öl
    30 g
  • Gemüsebouillon Paste
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
  • Rahm
    200 g
  • Wasser
    200 g
  • Gurken in Stücken
    500 g
  • Weizenmehl
    40 g
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer, gemahlen
    ½ - 1 TL
  • Dill, frisch abgezupft
    3 Zweigchen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 3 g
Kalorie 1158 kJ / 277 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 1.6 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...