Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g pflanzliches Öl
-
1
geh. TL Gemüsebouillon
lub 1 Würfel Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - 200 g Rahm
- 200 g Wasser
- 500 g Gurken, in Stücken
- 40 g Weizenmehl
- ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer, gemahlen
- 3 Zweigchen Dill, frisch, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1158 kJ / 277 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Menü: Topinambursuppe, „Beet" Wellington mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
3 godz.
Champignoncremesuppe
20 min
Tomatencremesuppe
35 min
Spargel-Dill-Suppe
25min
Mangold-Crèmesuppe
35 min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 min
Erbsen-Crèmesuppe
40 Min
Lauchsuppe mit Schinken-Käse-Schnitte
35 min
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Selleriesuppe mit Kurkuma & RUPP Emmentaler
35 min