![Stroganoff Stroganoff](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1EE50D9A-FD36-4C68-9DD9-4103C94F46BB/Derivates/0ae806ec-e513-4e77-850e-6137a4106996.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Bratbutter
- 500 g Rindshuft, in Streifen (2 cm)
- ¾ TL Salz
- 1 Knoblauchzehe
- 80 g Schalotten, halbiert
- 250 g rote Peperoni, in Stücken (4 cm)
- 200 g Champignons, in Vierteln
- 1 ½ TL Paprika edelsüss
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 100 g Rotwein
- 50 g Wasser
- 1 Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 200 g Vollrahm
- 1 ½ TL Maisstärke, in 1 EL Wasser aufgelöst
- 60 g Essiggurken, in Scheiben (3 mm)
- 2 Prisen Pfeffer
- 50 g Crème fraîche
- ¼ Bund Petersilie, flachblättrig, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1905.5 kJ / 455.2 kcal
- Białko
- 30.7 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Züri-Gschnätzlets
50min
Poulet-Stroganoff
50min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Peperoni-Poulet-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Boeuf Bourguignon
2 Std.
Coq au vin
2 Std.
Bündner-Spätzli (2 Portionen)
45min
Ghackets mit Hörnli-Gratin
1 Std. 10 Min
Panang-Curry
45min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min
Poulet-Curry-Salat (2 Portionen)
30 dk